Psykoterapi - hvordan?

Vi vil indlede med en uforpligtende, afklarende og orienterende samtale. Her taler vi om hvad der har fået dig til at henvende dig og hvilke ønsker og forventninger, du har til terapien. Derefter tager vi stilling til et eventuelt videre forløb, og hvordan det kan forme sig for dig. 

Almindeligvis vil terapiforløbet tage udgangspunkt i samtaleterapi og dine behov og ønsker for forandring. Vi kan også inddrage kognitive metoder, tegneterapi, visualisering/hypnoterapi, kropssansning og mindfuldness, hvis det giver mening. 

Samtalerne vil foregå i en åben og tillidsfuld atmosfære, hvor jeg lægger vægt på, at hverdagens stress og jag lægges bag dig, inden vi går i gang med det terapeutiske arbejde.


Kan alle gå i psykoterapi?

Alle kan gå i terapi. Du behøver ikke at have et specifikt problem eller på forhånd at vide, hvad du gerne vil tale om. Nogle kommer med akutte problemer i form af stress, angst, depression og andre vil gerne arbejde med selvudvikling, lære sig selv bedre at kende og finde nye mere hensigtsmæssige handlemåder.


Hvordan kan psykoterapi hjælpe?

Psykoterapi er en professionel støtte til personlig udvikling og en hjælp til at rumme svære følelsesmæssige tilstande. Det kan være, at du oplever stress, angst, ensomhed eller meningsløshed, er kørt fast i mønstre, du gentager igen og igen, er i en krise eller deprimeret.

I terapien er der mulighed for at give tilstandene opmærksomhed, plads og omsorg. Som terapeut vil jeg støtte dig og give dig den nødvendige hjælp til at skabe de forandringer, du ønsker i dit liv. Læs mere her under Metode.


Hvor længe varer et terapiforløb?

Din situation og dine behov er afgørende for, hvor længe et terapiforløb varer. Terapien kan være af kortere varighed ved afgrænsede problemstillinger eller af længere varighed i forbindelse med et personligt udviklingsforløb.


Skal jeg hjælpe dig? Kontakt mig her.